joi, 9 octombrie 2008

"Când oamenii devin FIARE"

Am lansat petiţia on-line în sprijinul animalelor din grădinile ZOO. Fii alături de miile de animale captive:


Mii de animale sunt captive în gradiniile zoologice din România.

Sunt înfometate, bolnave, neîngijite şi chinuite zi de zi. Pentru că nu pot vorbi, nu se pot plânge şi nu pot reclama calvarul la care sunt supuse de oameni. Stau în spatele gratiilor, pe beton, în cuşti de câţiva metri pătraţi.

Au ticuri dobândite în captivitate. Au frici dobândite în aceeaşi captivitate. Nu mai au instincte.

Se luptă să supravieţuiască deşi oamenii le vor moarte.

Pot trăi mai bine, pot avea medici care să le îngrijească, mîncare, apă şi spaţii largi în locul cuştilor ruginite.

Dacă vă pasă, dacă puteţi vorbi în numele lor, Semnaţi această petiţie!

Arătaţi autorităţilor că TREBUIE să salveze miile de animale încarcerate în puşcăriile numite grădini zoologice!

Susţineţi o anchetă Observator, Antena 1!

13 comentarii:

Anonim spunea...

Este o initiativa laudabila. Puteti insa filma la Tirgu-mures o gradina zoologica unde exista medici si spatii curate pentru animale. O zona in care curatenia si grija fata de animale este la ea acasa

moderator spunea...

am filmat si la Targu Mures, una din gradinile zoo unde animalele sunt RESPECTATE. Se mai fac eforturi si la Braila. Si aceste reportaje vor fi difuzate de Antena1, Observator ora 19

Dana Belciug

Anonim spunea...

PT. MODERATOR

DE CE CREZI CA IN ROMANIA NU SE FACE NIMIC.
DE CE NU SPUI IN NICI UN REPORTAJ CA 14 GRADINI ZOO SANT PE LISTA DE FINANTARE DIN HOTARAREA DE GUVERN 1500/2007 SI EXISTA O MANA DE OAMENI CARE DE DOI ANI LUPTA SI CAND A CASTIGAT IN FAVOAREA ANIMALELOR SI IMPLICIT IN FAVOAREA COPIILOR SI TINERILOR DIN ROMANIA, IN FAVOAREA ANIMALELOR CA VOR AVEA SPATII MAI APROAPE DE CEL NATURAL SIPENTRU TINERI CA VOR AVEA SPATII PT EDUCATIE CA MARE NEVOIE E DE EA IN TARA NOASTRA.
ACEA MANA DE OAMENI SANT NICI PRIMARII NICI GUVERNANTII NICI CHIAR REPORTERII SUPER INTELIGENTI CU REPLICI SI SFATURI STIINTIFICE CA CEL LEGAT DE TIGRUL SIBERIAN CARE DARDAIE DE FRIG IARNA?...., ACEA MANA DE OAMENI CAREIA VA PUTEA SA-I MULTUMEASCA ROMANIA CA V-A AVEA GRADINI ZOO SANT ACEI OAMENI CARE CU GREU AU INTRETINIUT ANIMALELE, SUNT ACEI OAMENI CARE AU CERUT AJUTORUL PRESEI CU MAI MULTI ANI IN URMA, POATE PE VREMEA CAND PRESA ERA PREA OCUPATA CU ARTICOLE LA COMANDA DIN CARE IES BANI, SUNT ACEI OAMENI CARE AU STIUT CUM SA PUNA PROBLEMA SI UNDE FARA POSIBILITATILE PE CARE LE AVETI ACUM PRIN ANTENA1, PRACTIC CU MANA GOALA DAR CAPUL LA LOCUL LUI,
SUNT OAMENII PE CARE-I BATJOCORITI

Anonim spunea...

ACUM PRIN REPORTAJELE D-VOASTRA ,FARA SA CREATI O IMAGINE CORECTA A SITUATIEI ACTUALE. 14 GRADINI DIN ROMANIA PRINTRE CARE SI GALATIUL SI RADAUTIUL VOR FII FINANTATE SI AJUTATE DE PRIMUL GUVERN DIN ROMANIA CARE PE LANGA CELE PERSONALE SE OCUPA SI DE-ALE TARII IN SITUATIA NOASTRA CEA A GRADINILOR PRIN ROMANUL kORODI ATTILA INITIATORUL ACESTEI HOTARARI, ASA CA STIMATA DOAMNA DRAGUT REPORTAJ DAR A CAM INTARZIAT VREO ZECE ANI, PT CA ACUM CHIAR LUCRURILE MERG IN DIRECTIE BUNA SI CRED CA MAI CONSTRUCTIVA ERA O DEZBATERE PE TEMA GRADINILOR IN DIREC SI NU CU O CAMERA ASCUNSA ASAT IN CAZUL IN CARE NU E COMANDATA SI ACEST REPORTAJ SI SCOPUL REAL NU ESTE CEL AL " GRIJII FATA DE ANIMALE"
A GRESII E OMENESTE , SI SUNT CONINS CA MODUL DE ABORDARE AL ND-VOASTRA E GRESIT.
AVEM NEVOIE DE GRADINI ZOO, COPII AU NEVOIE DE GRADINI ZOO, ANIMALELER AU NEVOIE DE gRADINILE ZOO, SAU SALVAT SPECII, PRIN GRADINILE ZOO(IN LIBERTATE SUNT DOAR CCA 3000 TIGRII SIBERIENI!!!!!IAR IN GRADINILE DE PRETUTINDENI CCA 16000.ASTA E DEJA STIINTA , CONSERVARE ....POATE PREA MULT PT UNII.
AM INVATAT MULTE DE LA ANIMALE, ASA CA ' CE E VAL CA VALUL TRECE'...CA D-VOASTRA AU FOST SI VOR FII DAR CUM SPUNE OVB VECHE," CINEVA TREBUIE SA SI MUNCEASCA" ASA CA NOI NE VEDEM DE TREABA , SI IN SCURT TIMP VA VETI FACE PROGRAMARE SA INTRATI IN GRADINILE IN CARE ACUM DATI CU BOTA IN LOC SA INTRBATI DE FACT CARE E PROBLEMA SI CU CE PUTETI FII DE FOLOS PT ANIMALE SI COPII DIN ROMANIA SI NU SA MASURATI VICTORIA PRINTR-O AUDIENTA MARITA PT UN POST SAU ALTUL
SA FITI D-VOASTRA SANATOASA....

Anyry spunea...

Doamne, este ingrozitor ce se intampla! Cum sa le lasi sa moara de foame si sa le bati?! Sunt si ele suflete si trebuie ingrijite!

Anonim spunea...

Banii pentru finantare, daca vor veni, se vor duce cum s-au dus si altii. In buzunarele cui stim noi. Asa ca sa nu ne facem iluzii prea mari in ce priveste soarta bietelor animale, ele tot in mizeria crunta, indolenta si nepasarea oamenilor vor trai.

moderator spunea...

Apreciez, sincer "anonimule" faptul ca esti foarte informat. Stiu de cele 14 zoo care au luptat sa ramana. Mai stiu că în total banii pe care îi va aloca guvernul sunt 75 % din suma necesara totală de 130 de milioane de lei noi.
Chiar azi, s-a semnat la Oradea o conventie cu ministerul mediului. Stiu de planurile de la zoo Galati şi Radăuţi. Dar la fel de bine stiu ce am văzut şi ce am filmat acolo.
Sunt si alte grăadini zoo, ca Brăila si Târgu Mures, unde administratorii nu au stat cu mâna întinsă la guvern ci fac singuri, din putinii bani locali, investiţii.

Admir la tine vehementa si documentarea. Ai calitati de reporter. Felicitari! Dar sa stii ca la finalul anchetei vei vedea exact ceea ce scrii tu aici.
Nu vrem decât să ajutam. Atît. Nu condamnam ci aratam oamenilor o lume aşa cum e.
Iar acum în multe dintre gradinile zoo din România trebuie pompaţi bani dar mai ales e nevoie multa vointa şi dragoste pentru animale.

Dana Belciug, un reporter care incearca din rasputeri sa fie corect si sa nu greseasa.

moderator spunea...

Dar mai ales de toate va multumesc celor care ne susţineti în lupta pentru salvarea animalelor.

Va respect pentru asta. Si nu vom renunţa la aceasta ancheta pâna când lucrurile nu vor intra in normal.

Cu mii de mulţumiri, Dana Belciug

Anonim spunea...

De ce nu ai pomenit de aceste finantari la fiecare reportaj in parte . De ce nu a-ti pomenit de acesti bani pana acum . Este o metoda clasica pt un ONG sa Faca bani. Sa plangem in fata camerelor. Leii care vor pleca in africa vor murii!!!!!!!!!!Felicitari

Anonim spunea...

Oameni distrusi cu o minte cat un bob de mazare sau poate chiar mai mic care chinuie niste animale nevinovate pentru bani, care cand nu mai au ce face cu ele le lasa sa moara de foame Da doamne ca sa le pice mainile si picioarele sa vada cat e de rau sa fii neajutorat si sa nu li se dea mancare sau bautura timp de o saptamana sa MOARA pentru ca sunt DISTRUSI HANDICAPATI si toata turma Va rog chiar eu din suflet faceti ceva . Este insuportabil ce pot face niste oameni fara minte. Numai noi oamenii de rand putem vedea ce se intampla in romania asta fara viitor daca n-am putut face ceva cu parlamentul care si acolo sunt distrusi macar sa rezolvam cu problema Zoo pentru ca aceasta problema este mai grava TREBUIE sa le dam foc la oamenii aceia sunt sigur ca sunteti de aceeasi parere cu mine cei care pun comentarii Mai ziceti ca avem un Dumnezeu unde este acest Dumnezeu cand noi facem asa ceva este inuman ! pana si Dumnezeu ar plange la o asa cruzime nu putem lasa asemenea oameni sa scape cu viata ce naiba parca am fi canibali, Trebuie neaparat sa facem ceva este imposibil trebuie sa fie ceva :(

Anonim spunea...

Felicitari Dana !!! Nu te lasa ! Si nu le lasa pe bietele fiinta prada unor minti barbare ! Suntem alaturi de tine in tot acest demers.

Anonim spunea...

cred ca locul animalelor salbatice nu este la zoo.pt bietele animale zoo inseamna condamnare pe viata la inchisoare.la ce e bun sa le lipsim de libertate sa le chinuim ,sa sufere de foame si sa fie batjocorite in cele mai josnice moduri.cei ceinfiinteaza zoo nu se pot numi fiinte umane.salvati bietele animale care nu se pot apara singure de cel mai periculos animal OMUL.

Anonim spunea...

SPER CA IN VIITOR NU VOR MAI EXISTA ZOO ANIMALELE SALBATICE NU MERITA SA FIE PRIVATE DE LIBERTATE. SALVATI ANIMALELE LIPSITE DE LIBERTATE!