joi, 16 octombrie 2008

TICURI

SUTE DE KILOMETRI IN CÂŢIVA METRI PATRATI

6 comentarii:

Andreea spunea...

Oameni, umanitate... suflet, viata. E o campanie buna, insa exista un paradox tipic romanesc: nu vedem astfel de actiuni crude si inumane http://www.youtube.com/watch?v=iLYG_Ip6W1g dar pe acestea le vedem. Nu vedem violenta din scoli, profesorii care trag de urechi, umilesc elevii in fata colegilor, nu vedem ca se dau subiecte la testele nationale din curriculum-ul diferentiat, vedem icoanele! Asta e- tara arde si baba se piaptana. In inconfundabilul stil romanesc....

Anonim spunea...

Total gresit Andreea, inconfundabilul stil romanesc este: vedem dar ne doare-n pula. Dar e cam greu sa stii de vreun stil cand tie-ti plac jocurile de cuvinte, batmintonul, psihologia, Celine Dion si pizza, nu -i asa ?

Andreea spunea...

@Anonim
Zi-mi si mie legatura dintre stil si preferintele din profil. Asa, in stilul tau. Dupa cum iti permite vocabularul si jocul de cuvinte. Eu am un stil de a ma juca cu cuvintele, tu altul. Asa ca fii mai explicit. Crezi ca se poate?

Andreea spunea...

*iti permit voc..

adriana dragan spunea...

dana, ce nu am vazut in nicio concluzie de la sfarsitul acestor reportaje, este modul in care jurnalistul din tine le cere socoteala autoritatilor publice locale pentru nerespectarea prevederilor art. 5 din legea nr. 191 a gradinilor zoologice - respectiv faptul ca finantarea se face din bugetele administratiilor locale. din ce ar trebui sa traiasca gradinile zoologice, din taxa modica pe care o incaseaza? la braila, taxa de intrare este 1 leu pt adulti si 0.5 lei pt copii.
consider ca cel mai bine ar fi ca aceste reportaje sa se finalizeze cu o modificare legislativa, in sensul ca in cadrul ministerului de resort sa se infiinteze o directie de specialitate care sa aiba in administrare toate gradinile zoologice, sa le fie alocate sumele necesare direct de la minister, sa se faca un transfer de proprietate din domeniile publice locale in domeniul public al statului si in administrarea ministerului de resort, sa fie transferate investitiile efectuate la mminister, inclusiv personalul.
prin aceste reportaje, nu faci decat sa strici putinul care a mai ramas - animalele sa fie transferate in africa, salariatii sa ramana pe drumuri(si ii plang numai pe cei competenti) sau administratiile locale sa decida ori schimbarea conducerilor gradinilor zoologice ori desfiintarea acestora! asta iti doresti? reportajele sunt extraordinar de reale, insa nu semnarea petitiei pentru instrainarea lor in africa este finalitatea, din contra asta e capcana - cea mai mare greseala, finalitatea trebuie sa se regaseasca printr-o modificare legislativa a unei legi care nu este respectata de autoritatile locale. poate ca autoritatea centrala, poate sa faca mult mai mult gandind intr-un mod unitar ajutorul pentru dezvoltarea acestor gradini, mult mai mult decat autoritatile locale dezinteresate. ca animalele sa plece in africa este stupid, la fel de stupid cat este si faptul ca romanii nostri sunt nevoiti sa plece la munca in strainate pt ca nu gasesc conditii decente de plata pentru o munca profesionista prestata. chiar si asa, cu banii cheltuiti pentru obtinerea autorizatiilor in vederea transportului animalelor, a cheltuielilor cu transportul acestora in africa, s-ar putea reamenaja o gradina zoologica in romania, cu o suprafata mai mica.
mai gandeste-te la finalitatea acestui reportaj...ar fi pacat de initiativa ta si a postului antena 1.

Anonim spunea...

Draga doamna Dragan, pentru ce-ti trebuie sa vezi animale bagate in custi? Legate cu lanturi? Subnutrite si bataia de joc a unor dobitoci cu 4 clase ce se cheama, chipurile, ingrijitori? Sau ucise si jupuite dupa bunul plac al unor slujbasi ai statului, ca imputitul ala de director de la ZOO Onesti? Tie iti place sa-ti duci progenitura la ZOO si sa va clatiti ochii cu "animalutele", dar nici macar nu te gandesti o clipa ce e in sufletul animalului ala. Pentru tine e un simplu animal. Atata tot. Pentru oamenii cu suflet, acelea sunt ANIMALE (scris cu majuscule), care au si ele demnitatea lor (chiar daca multi nu cred asta), iar animalele suntem noi, oamenii si demonii din noi.