duminică, 12 octombrie 2008

ZOO Oradea

ZOO Oradea

9 comentarii:

Anonim spunea...

Gradina zoo din Oradea se afla in imposibilitatea de a asigura hrana animalelor de cativa ani buni. Acum insa cineva din exterior probabil s-a sesizat de a ajuns in sf o pb cunoscuta si difuzata la buletinul de stiri de la ora 19. Initial s-a vrut desfiintarea gradinei zoo, apoi au fost zvonuri ca vor sa o mute in Hidisel. Cert este ca animalele nu sunt spalate, nu le curata nimeni custile, hrana nu au decat atat cat sa nu se manance intre ele. Nu cred ca cineva sa fii consultat animalele de luni de zile. Pot fi bolnave, pot imbolnavi restul animaleleor din cusca si nimanui nu-i pasa. Ce fac asa zisele asociatii de protectia animalelor ? Freaca menta si iau banii pe care ii obtin din sponsorizari si cam atat. Nu stiu cine dracu ridica in slavi asociatiile si ONG-urile din Romania pt ca nu fac absolut nimic! Stie cineva cate functioneaza in Romania la ora actuala, cati bani merg pe campanii de vorbe goale? E usor sa vorbesti cand stai claustrat intr-un birou si nu cobori dracului cu picioarele pe pamant ! Realitatea nu se afla nici in fonduri europene nici in asociatiile de protectie a animalelor ci in urletele disperate de foame ale animalelor! Ce face primarul din Oradea? De ce nu se duce el sa traiasca o zi, in conditiile in care stau lupii de la zoo? Care e mai animal ..bietul lup infometat sau bipedul cu cravata de la birou???????/

Unknown spunea...

Poate ca e cel mai nefericit mod de a incepe saptamana, cu o durere in plus.E un crampei din cruzimea care ineaca societatea romaneasca. Romanul nu iubeste si nu respecta animalele. E suficient sa vezi ce viata duc , la tara, animalele "nefolositoare". Caini numai piele si os, tinuti in lant, flamanzi, ca sa fie...rai.Cai costelivi, batuti cu ghioaga...sunt curioasa daca , in campania pentru locale, vreun ales a vorbit despre reabilitarea gradinilor zoologice.Nu putem decat sa speram ca aceasta campanie jurnalistica va produce o miscare a celor potenti, spre indulcirea suferintei acestor fiinte nevinovate.

Anonim spunea...

Este bine ca in sfarsit se face ceva in acest sens. Am vizitat multe orase din Romania. La toate gradinile zoologice ale acestora nu era cel putin un animal la care sa se vada urmele proastei intretineri, urmele nepasarii. Animale ranite, Slabe, unora le vezi chiar coastele. De exemplu, la zoo in orasul meu - Craiova - o caprioaraa stat timp de peste o luna cu un fier de marimea unui pix in picior infipt. Am vorbit cu ingrijitorii si au spus ca se vor rezolva problema imediat. Am mai fost la zoo peste 2 saptamani si incredibil - caprioara inca schiopata. Avea inca acel fier ruginit in picior. Probleme de acest fel sunt in toate orasele Romanesti. Din pacate se pare ca cele mai multe sunt in "micul paris" - scris evident cu litere mici. - care da dovada de cel mai urat, cel mai murdar, cel mai plin de "smecherasi" oras al Romaniei. Eviden si in Zoo buc. problemele sunt cele mai mari. Credeti-ma, fara sa exagerez, este cel mai urat - din toate punctele de vedere oras din Europa.
Cu privire la animale - eu doar sper ca in urmatorii 100 de ani sa ajungem si noi cum au fost americanii acum 50 de ani.
Interesul si grija purtata animalelor este foarte mare, - dovedita si de emisiunile celor de la Animal Planet.

Felicitari inca o data Antena 1 pentru aceasta initiativa. Este bine caa in tara asta mai sunt si oameni care se gandesc la ce e in jur nu numai la ei.

moderator spunea...

Mutumesc pentru comentarii si pentru faptul ca urmarariti aceasta ancheta. Si mie mi-a fost greu sa cred ca asa ceva se intampla in Romania. Dar semnalele sunt bune. Lily, leoaica cu cataracta de la Buhusi va fi operata vineri la Brasov. Vin doi medici din Anglia si impreuna cu un veterinar roman vor incerca sa o ajute. Apoi va fi trimisa in Africa. Mai sunt alti 20 de lei, din toate gardinile zoo din ţara care au şanse sa fie relocati. Acum nu sunt bani. Dar sperăm că vom strânge impreuna cu Vier Pfoten cei 100 de mii de euro necesari pentru transport.
Va multumesc din suflet ca sunteti OAMENI si ca ati stabilit clar de ce parte a gratiilor sunteti.
La voi este UMANINATEA

Dana Belciug

Anonim spunea...

nu imi vine sa cred...cum pot fi unii oamenii lipsiti de suflet?sa chinuie niste suflete nevinovate...daca s-ar pune in locul lor...lor lear conveni sa fie tratatzi astfel?numai cand te uiti in ochii la acele suflete parca iti intra la inima.salvati aceste animalute!!

Anonim spunea...

Buna din nou

Cum e posibil sa manipulati in acest fel. Al cui joc il faceti. de ce nu pomeniti ca azi s-a semnat conventia de finantare pt. zoo Oradea cu valoare totala de cca 190 miliarde lei vechi.
Inainte de a face campanie unui ONG Ca VIer Photen, care are bani de ne cumpara pe toti, ar fii bine sa spuneti ca in Africa de sud duc animalele intr-un Safari parc unde vor trai mult si bine pana cand vor fii impuscati ca trofee.
Proasta natie suntem.
Eram o sursa buna de lei pt safari parc si iata ca ce am banuit sa adeverit Blonda tot la bani trage.
Scenarii perfecte pt a face bani pe spinarea fraierilor, si mai si punem pe unii si altii sa planga in fata unorcusti pt a strange fonduri in strainatate pt aduce leii in pensie in Africa in Safari parc. Eu a-si numi asta afacere la cheie nu dragoste fata de animale.
Traiasca fraierii care pun botul la Blonde si felicitari pentru cei care semneaza petitia, Macar D-na Belciug sa le trimiteti cu Liliy o poza cand v-a fii trofeul vreunui vanator si linistiti aceste persoane ca nu v-a mai dardaii de frig pt ca saloanele cu trofee sunt la temp. constante si vara si iarna pt ale pastra.
Ti-ai vandut tara D-na Belciug
cu ajutorul fraierilor

Anonim spunea...

A lua atitudine atunci cand este sesizata o problema este, ori cel putin ar trebui sa fie, un lucru firesc...
Pentru a lua atitudine este insa nevoie de o cunoastere cat mai buna a problemei respective... Problemele Gradinii Zoologice din Oradea nu cred ca sunt mult diferite de cele ale oricarei alteia din tara... Tine atat de posibilitatile financiare cat si de cultura social-civica a comunitatii respective, oricat de mare sau de mica ar fi ea...
Foarte mult timp in Romania tocmai aceasta cultura civica a fost ignorata, la fel ca si cea politica ori cea comunitara... Ca sa poata avea grija de propriile animale, oamenii trebuie sa fie ei insisi educati in spiritul respectului fata de mediu, fata de viata in toate formele sale... Cine a facut sau face aceasta educatie? Aproape nimeni, in ultimii ani, foarte putini si adresandu-se unei societati indobitocite de diverse scopuri: de a castiga cat mai repede posibil si de a cheltui (daca se poate la fel de repede) cat mai multi bani, pe lucruri fara valoare cel mai adesea; de a ajunge cat mai sus in ierarhia sociala calcand pe cadavre daca se poate; de a invidia "modele" de tipul Becali, Zavoranu etc. si de a incerca sa le imite.
Unei asemenea societati nu ii ramane timp de introspectii, de comportamente umaniste daca nu umanitare... In comportamentul etic, civil, social, comunitar, politic si chiar religios al romanilor din acest moment exista multe hibe... Este sarcina intelectualilor, de la profesori pana la politicieni si preoti sa rezolve aceste neajunsuri in comunitatile in care isi desfasoara activitatile... Dar pentru aceasta este nevoie de o destul de mare intelepciune de viata si de multa daruire... Va trebui sa invatam sa fim si astfel, iar atunci ne vom respecta si semenii, si animalele, indiferent ca acestia sunt ursi gunoieri sau lei africani infometati...

Anonim spunea...

Oameni distrusi cu o minte cat un bob de mazare sau poate chiar mai mic care chinuie niste animale nevinovate pentru bani, care cand nu mai au ce face cu ele le lasa sa moara de foame Da doamne ca sa le pice mainile si picioarele sa vada cat e de rau sa fii neajutorat si sa nu li se dea mancare sau bautura timp de o saptamana sa MOARA pentru ca sunt DISTRUSI HANDICAPATI si toata turma Va rog chiar eu din suflet faceti ceva . Este insuportabil ce pot face niste oameni fara minte. Numai noi oamenii de rand putem vedea ce se intampla in romania asta fara viitor daca n-am putut face ceva cu parlamentul care si acolo sunt distrusi macar sa rezolvam cu problema Zoo pentru ca aceasta problema este mai grava TREBUIE sa le dam foc la oamenii aceia sunt sigur ca sunteti de aceeasi parere cu mine cei care pun comentarii Mai ziceti ca avem un Dumnezeu unde este acest Dumnezeu cand noi facem asa ceva este inuman ! pana si Dumnezeu ar plange la o asa cruzime nu putem lasa asemenea oameni sa scape cu viata ce naiba parca am fi canibali, Trebuie neaparat sa facem ceva este imposibil trebuie sa fie ceva :(

Anonim spunea...

Imi bag pwla in toata natia lor de idioti.
Ma,daca ai luat leii aia,dc plm ii chinui ma? un leu de 1,5 m lunigime are nevoie de hectare de teren,.sa tii 9 lei in 33 mp e STRIGATOR LA CER..dar astai romania... Scriu cu "r" mic pentru ca nu merita,nu merita onoarea de ai da r mare..
Am vazut acu vreo luna,a venit circu la noi in oras...2 tigri..si 2 lei...[b]INTR-O REMORCA!![/b]..compartimentul era cu 30 Cm mai lung decat lungimea propriilor corpuri..asa oameni suntem

Si e uimitor cati tampiti se duc si se uita..nerealizand ca prin simplu fapt ca se aduna si se holbeaza acolo,sponosorizeaa si incurajseaza chnuirea animalelor..
Daca nar veni nimeni,nar avea motiv sa le detina..halal scarbosi


Ma,uite ce va promit,de imi va fi sa ajung..voi deschide eu o gradina zoologica..sub aspect de rezervatie... fiecare cusca va fi reprezentata de 1 hectar-10 hectare de teren..ce plm,e 1Euro MP..daca luati in afara (ideal pt gradini zoologice),mputeti gasi cu 0,3 euro MP,,e asa mult sa investeasca calumea? Va spun eu,daca vede lumea o gradina zoologica adevarata..sa te plimbi o zi prin ea si sa no temrini,sa vezi animalele sub un copac,sau band apa dintrun iaz amenajat..plateste lumea si 2 milioane pe bilet,ca merita
Eu cand intru la gradinile noastre zoloogice,mereu la plecare ma vad nevoit sa injur si sa bodoganesc,sa depun plangeri si plangeri



HALAL ROMANIE,Fugiti cat puteti dragii mei,nimic nu ne mai tine aici,am ajuns sa fim condusi de cacati,directi prin canalizare,catre WC-uri si WC-uri.